O treime din taxiurile newyorkeze vor fi electrice, informeaza site-ul greenvert.fr (13 mai). Primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, a ales pentru inceput 6 Nissan Leaf, masini electrice, sa faca parte din flota de taxiuri a orasului.Scopul acestul program pilot este de a determina cum se pot integra vehicule cu emisii zero in flota de taxiuri a New Yorkului, care numara circa 13.000 de masini.Este o adevarata revolutie - noteaza site-ul. Vehiculele electrice au numeroase avantaje. De indata ce rapiditatea reincarcarii bateriilor si autonomia lor vor fi mai performante si numarul statiilor de incarcare mai mare, va mai fi nevoie si de alte imbunatatiri: soferii de taxi isi doresc masini mai spatioase si este de asteptat sa apara cat de curand asemenea modele.Pe langa lupta impotriva emisiilor de gaze cu efect de sera, taxiurile electrice ar putea fi un succes si in lupta impotriva poluarii sonore.

1)Utilizand 2 verbe la modul infinitiv,formuleaza 1-2 enunturi in care sa mentionezi care sunt avantajele utilizarii vehiculelor electrice.

2)Indica gerunziul,participiul si supinul verbelor pe care le-ai utilizat la modul infinitiv la exercitiul anterior.

3)Transcrie,din text,4 verbe de conjugari diferite.
Ajutorrrrrrrr!

1

Răspunsuri

2014-11-14T17:35:05+02:00
1. A merge cu veiculele electrice este un mare avantaj.Printre aceste avantaje se numara si rapiditatea reincarcarii bateriilor si autonomia lor vor fi mai performante.A circula cu taxiurile electrice ar putea fi un succes si in lupta impotriva poluarii sonore.
2.mergand, mers de mers
circuland, circulat, de circulat
3.a determina, a face, a aparea, a fi
9 3 9