Răspunsuri

2014-11-14T15:16:59+02:00
Discriminarea este acțiunea prin care unele persoane sunt tratate diferit sau lipsite de anumite drepturi în mod nejustificat, pe baza unor considerente neîntemeiate.În majoritatea țărilor democratice există legi împotriva discriminării, iar egalitatea de tratament este în general garantată de Constituție. Cu toate acestea fenomenele de discriminare există chiar și în absența unor legi pro-discriminare, și împotriva eforturilor legislative de combatere a fenomenului.
10 3 10
Ne trebuie o compunere despre discriminare, dar nu trebuie sa scriem definitia. Trebuie sa dam un exemplu sau chiar mai multe
Printre cele mai frecvente fenomene de discriminare se află: discriminarea pe bază de vârstă, de avere, de convingeri politice, de naționalitate, de rasă, de sex, de religie, de orientare sexuală etc.
Tipuri de discriminare: Discriminare directa; Discriminare indirecta; Discriminare multipla
discriminare pozitiva
Sper ca team ajutat
  • Utilizator Brainly
2014-11-14T15:55:19+02:00
Eu ....sunt o fata mai bruneta la piele,cu ochii negri,par maro dar sunt o eleva foarte buna. La scoala sunt iubita in special de profesori dar si de colegi,dar sunt doi colegi care nu ma accepta deoarece sunt bruneta . Intr-o zii o geaca era pe jos in clasa,insa nu era a mea.Un coleg merge,o prinde cu scârbă si mi-o pune pe bancă. Eu ma supăr si ii spun pe un ton destul de dur: -Dar cum îți permiți sa arunci așa geaca altuia,pe lângă ca nu e a mea si chiar daca ar fii si eu sunt om la fel ca tine,doar pentru ca am alta culoare a pielii nu trebuie sa îmi arunci așa haina mie. -Taci,tu ca cei bruneți ca tine nu merita sa fie respectați .Noi nu ii iubim nici pe indieni ,nici pe africani deoarece sunt negrii,voi negrii atata meritați sa fiți discriminați.Cine ii respecta pe cei negri sunt prosti. -Bine,daca tu așa crezi dar daca Dumnezeu nu face diferențe,tu un mucos fata de el cum îți permiți sa faci? -Urat-o! Atunci eu ma iau si ma duc afara din clasa iar pe hol ce sa vad?Un băiat care fuse așa de tare discriminat de un coleg.......doar pentru ca era orfan. Eu ii zic cu un glas duios si blând,zambindu-i: -Nu fii trist ,tu ai părinți ,nu-i baga in seama pe ei ,crede-ma Dumnezeu ii vede si ii va pedepsi. -Ai dreptate.Mulțumesc de ajutor. Eu plec zâmbind .Ma gândeam cum oamenii care discriminează ,o fac ori de invidioși sau de teama sa cunoască un om .Acei oameni nu au suflet,sufletele lor nu-l au pe Dumnezeu care el mereu ne va iubii si ocroti,indiferent de nație,culoare si alte lucruri. Copii ,va dau un sfat:"Niciodată nu jicniți sau discriminați deoarece se întoarce in potriva ta,cum dorești ca oamenii si sa comporte cu voi,așa sa va comportați si voi cu oamenii.". Sfârșit(întâmplare adevărata)
5 4 5