Răspunsuri

2014-11-14T15:00:22+02:00
Canis lupus denumit lup  face parte din familia canide nu este  cel mai mare sau mai puternic dintre carnivorele europene.  La nevoie este omnivor, putand supravietui si cu fructe sau alte vegetale, insa lupul prefera totusi carnea. Lupul este răspândit în: Canada, Alaska, Europa de Est, Peninsula Scandinavă, Rusia, Orientul Apropiat, Asia Centrală sii Siberia.Este un animal robust  si  suplu, lung de pana la aproximativ  1,5 m, la care se adauga o coadă de pana la  0,8 m. Greutatea este de obicei între 30 si 50 kg,uneori depasind 75 kg.
Lupul, a cărui denumire științifică este Canis lupus, (Linne, 1821), este inclus din punct de vedere sistematic în familia Canidae (Canide), alături de câine, vulpe, șacal și enot. Lupul este cea mai răspândită specie dintre mamiferele care trăiesc în prezent.[necesită citare] Pe vremuri, lupul era prezent în întreaga emisfera nordică, adaptându-se cu succes la cele mai diferite condiții de trai.Pentru a se descurca în aceste condiții diverse, lupul a fost nevoit să învețe să vâneze cele mai dif