Răspunsuri

2014-11-14T14:40:32+02:00
Am scris cum se face pe hartie ca este mai usor decat aici cu semnele.Uite-te in atasament si sper sa intelegi.Succes.
mersi mult
cu placere
Camytza2003, ai dat o rezolvare frumoasa. Te felicit.
2014-11-14T19:35:12+02:00
 \frac{ \sqrt{6}-2 }{ \sqrt{6}+2 } * \frac{2}{3+2-2* \sqrt{6} } =
(ca sa arate mai frumos cand se simplifica numitorul de la o fractie cu numaratorul de la cealalta, am plifici pe prima cu: "radical din 6"-2, ca sa ai, la numitor, formula de genul (a+b)*(a-b)=a^2-b^2)

= \frac{ (\sqrt{6}-2)^{2}  }{  (\sqrt{6})^{2} - 2^{2}  } * \frac{2}{5-2* \sqrt{6} } =

= \frac{ 6+4-2* 2*\sqrt{6}  }{ 6 - 4 } * \frac{2}{5-2* \sqrt{6} } =

= \frac{ 10-4*\sqrt{6} }{2 } * \frac{2}{5-2* \sqrt{6} } =

=  \frac{ 10-4*\sqrt{6} }{5-2* \sqrt{6} } =

= \frac{ 2*(5-2* \sqrt{6}) }{5-2* \sqrt{6} } = 2