Pentru o cofetarie s-au comandat 4 mese ,iar scaune de 3 ori mai mult decat mese . Stiind ca o masa costa 25 de euro , iar un scaun de 4 ori mai putine , afla cat urmeaza sa se plateasca pentru intreaga comanda .

2

Răspunsuri

2014-11-14T12:51:43+02:00
4*3=12 scaune
25/4=6,25 costa un scaun
25*4=100 costul meselor
12*6,25=75 costul scaunelor
100+75=175 euro urmeaza sa se plateasca in total
2014-11-14T13:26:29+02:00
1.Cate scaune  s-au comandat?
4x3=12 scaune
2.Cat costa un scaun?
25:4=6.25 euro/scaun
3.Cat  costa mesele?
25x4=100 euro
4.Cat costa scunele?
6,25x12=75 euro
5.Cat costa intreaga comanda?
100+75=175 euro

sau
1.Cate scaune  s-au comandat?
4x3=12 scaune
2.Cat costa un scaun?
25:4=6.25 euro/scaun
3.Cat costa intreaga comanda?
(24x4)+(6,25x12)=100+75=175