Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-13T21:50:13+02:00
Judetul Bacau este situat in partea estica a Romaniei, si ocupa 2, 8% din suprafata Romaniei.
Municipiul Bacau este resedinta administrativa a judetului.
Judetul Bacau are un relief variat si pitoresc avand Carpatii Rasariteni si dealurile stabatute de vaile raurilor Bistrita, Trotus, Siret, Tazlau, Casin si Slanic si este un important punct de actractie turistica avand peisaje pitoresti, monumente de arta si istorice, case memoriale.
Din suprafata judetului, 26.700 ha sunt acoperite de paduri.
Restul din suprafata judetului o reprezinta terenurile cultivate.
La sfarsitul anului 1995 populatia numara 753.479 locuitori.
Din punct de vedere administrativ, judetul are doua municipii (Bacau si Onesti), sase orase (Buhusi, Comanesti, Darmanesti, Moinesti, Slanic-Moldova, Tg.
Ocna) si 79 sate.
Lungimea cailor ferate este de 226 km (din care 191 km sunt electrificati), si unul dintre drumurile care traverseaza acest judet are o lungime de 2.431 km; din orasul Bacau pornesc cinci drumuri nationale.
De asemenea in Bacau se mai gaseste un aeroport.
Pe teritoriul judetului se mai gasesc 14 hoteluri cu 2.431 de locuri, 21 de cabane turistice cu 1.292 locuri, 4 hanuri si moteluri cu 114 locuri, 4 locuri de campare cu 634 locuri, 6 tabere scolare si o pensiune turistica cu 28 de locuri.
Principalele activitati turistice sunt legate de tratament si odihna.
Pricipalele punctele turistice de interes sunt Slanic Moldova, Poiana Sarata.
Tg.
Ocna si Poiana Uzului.
Slanic Moldova este bine cunoscut atat in tara cat si peste hotare pentru tratament si in special pentru elementele terapeutice cat si pentru peisajele pitoresti fiind cunoscut si sub numele de Perla Moldovei.
Apele minerale sunt folosite in tratarea bolilor digestive, de ficat, de plamani, de nutritie si de metabolism si tratarea reumatismului si a bolilor cardio-vasculare cat si a bolilor asociate cum ar fi neurastenia si bolile profesionale.
Cazarea se poate face in hoteluri, vile si spitale balneare.
5 3 5