Răspunsuri

2014-11-13T21:05:47+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
                                     Punguta cu doi bani
                                         povestire
Era un mos care era sarac si sotia lui nu ii dadea oua pentru ca era zgarcita.El avea un cocos care cotcodacea mereu si nu facea oua(nu facea oua pentru ca era mascul logic) si apoi baba ii spuse mosului sa isi bata cocosul ca sa fac oua.Il batuse tare tare incat fugise de acasa si gasise o punguta cu doi bani.
Era un bogatan cu o trasura si doua fete care ii smulse punguta din cioc.
Cocosul spuse tare ca boierii sa ii dea inapoi punguta.
Cocosul fugise tare incat bogatanul ii bagase intr-un sac.
Bogatanul il arunca pe cocos in  fantani si el trase trae in piept toata apa din fantana si iesise din ea
Bogatanul nu-i venea sa creada ca cocosul inghitise atata apa.Il puse inapoi in sac si cand l-a scos l-a aruncat intr-un tarc de animale.
El inghitise toate animalele si plecase spre casa bogatanului.
Cele doua fete l-au apucat de o aripa si il aruncase in cuptor.
Cocosul destept scuipase toata apa din el incat a stins focul.Bogatanul era chiar speriat pana cand i-a venit o idee:Sa il arunce in pivnita cu bani unde el se va ineca cu bani daca ii inghitea.
Cocosul inghitise toti banii si scapase din casa bogatanului si ajunse acasa unde scuipa toti banii si animalele in curtea mosului.Iar baba cea rea vroia si ea  bani dar mosul nu-i daduse cum ea nu i-a dat oua si ii zise sa bata gaina sa scoata si ea bani si a batuto tare incat saraca gaina fugise pe drum unde a gasit o margica si cand se intorsese baba se enerva si a omorato.

Cu placere.Sper ca te-am ajutat
43 4 43
cred ca mai am unele greseli.le poti corecta tu
ms
care este cel mai bun dintre noi??