Suzana a ramas intre jucariile ei, cu o mica incruntare intre sprancene.Vorbeste cu papusile .Vorbeste ca Bubico, motanul.Chiar daca nu-i raspund, raspunde ea pentru dansii.Prieteniile acestea ii ajung in camera ei de copil, unde ramanea aproape intotdeauna singura.De aceea nu poate ea suferi serile cand mamica se duce la bal.. Atat stie ea, ca balul e un dusman al copiilor.Daca nu ar fi dusman, n-ar face mamele sa vina la el, si sa lase copiii singuri, in odaile lor.Sa-i lase singuri noaptea.Mamica are alta parere despre bal.-A fost o adevarata feerie.- Mamico ce-i aceea o feerie?- Cum? Aici erai?Si mamica apasa pe butonul soneriei. Cand veni Lenta, fata din casa, mamaica porunci: - Du tu pe Suzana in odaia ei! Nu ti-am spus ca n-are voie sa vina in salon decat cand o chem eu?Lenta o tara de mana.In odaie vorbi rastit:-N-ai jucarii sa te joci aici? Ce cautai in salon, ca sa ma ocorasca pe mine conita?- Lenta! Lenta, ce-i aceea o feerie! Intreaba Suzana.Lenta se pri cu degetul la gura, cum facea ea intotdeauna cand se gandeste.-De unde sa stiu eu? La noi, la tara , nu se afla mancare de asta.-Nu-i mancare Lento! Vorbi cu siguranta Suzana.-Atunci daca stii, de ce ma mai intrebi?

1)TREBUIE SA GASITI PRONUMELE PERSONALE : IN GENITIV- F.S-6 PRONUME PERSONALE, IN DATIV-F.S-6 PRONUME PERSONALE, IN ACUZATIV-F.S-6 PRONUME PERSONALE.!!!!

1

Răspunsuri

2014-03-08T20:08:14+02:00
Pai cele in genitiv raspund la intrebarea al cui? sau ale cui? si nu au persoanele intai singular si plural si a doua intai si plural doar a treia. Dupa, cele in dativ  raspund la intrebarea cui? si pe langa formele accentuate au si forme neaccentuate. cele in acuzativ raspund la intrebarea pe cine? si la fel ca dativul are si forme neaccentuate.