pai daca trebuie adunate sau scazute 2 fractii cu numitori diferiti amplifici sau simplifici pentru a ajunge la un numitor comun... la inmultire si impartire nu e nevoie
Comentariul a fost şters

Răspunsuri

2014-03-08T18:36:29+02:00
Pai daca au numitori deferiti trebuie sa le aduci la acelasi numitor.
Adica, daca ai o fractie cu 5 si una cu 10 la numitor trebuie sa vezi, cea cu 10 poate si simplificata ca sa aiba si ea numitorul 5?
Daca da, atunci o simplifici, daca nu amplifici fractia cu numitorul 5 cu 2. pt ca 5*2=10
Ms mult
Aberant răspuns Ctinamaria31 ! De ce ar trebui aduse la același numitor, doar ca nu sunt "înțelese" de cineva? Avorogneaga, ce vrei sa spui cu "nu înțeleg fracțiile cu numitori diferiți"? Cum adică sa înțelegi o fracție?
Pai daca fractiile au numitori diferiti, nu trebuie aduse la un numitor comun? Tu ce zici? Eu i-am explicat cum sa faca asta.
2014-03-08T19:51:14+02:00
Pai fractiile cu numitori diferiti trebuiesc amplificate sau simplificate ca sa ajunga la acelasi numitor si sa devina fractii ireductibile (adica fractii care nu se mai pot simplifica).
Oare de ce va straduiti sa aduceti fractiile la acelasi numitor daca nu se cere asa ceva? Acolo Avorogneaga se pare ca nu intelege ce este aceea o fractie. Ea nu spune ca trebuie sa le adune!!!
da asta voia sa spun ceea ce spui tu