Aratati care este succesiunea intamplarilor din textul sakuntala?(va rog sa nu scrieti prosii si sa va bateti joc ca eu am muncit pentru punctele astea 100.Multumesc pentru intelegere si pentru raspuns categoric daca raspundeti corect daca nu si raspundeti aiurea le raportez ca raspuns neregular)va mai rog sa imi raspundeti cat mai repede si corect ca nu am fost la ora si nu stiu ce sa fac:(((((((((((( Multumesc.(daca ma poti ajuta tu motanudeeaau as fi foate bucuroasa ca stiu ca raspunsurile tale nu dau gres si sunt foarte bune si frumoase, multumesc incaodata)

1
Cu ocazia asta am citit si ,,SAKUNTALA'', pe care spre rusinea mea nu o citisem pana acum ... si marturisesc ca mi-a placut foarte mult, chiar daca mi-a luat toata noaptea s-o citesc :)
si care este succesiunea intamplarilor??
da care este?

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-14T02:38:32+02:00
    Prin succesiunea intamplarilor intelegem ordinea cronologica a desfasurarii faptelor. 
    Personajul principal se afla dupa o boala grea si medicul ii recomandase sa schimbe aerul asa ca se gandise sa-i faca o vizita vorului Dionis care avea o mosie pe langa Buzau.
    Ajuns la mosie constata ca varul sau nu era acolo, isa pe noptiera acestuia gaseste ,,Sakuntala'' in traducere englezeasca, asa ca se apuca de citit. 
    A doua zi afla ca Dionis este bine, dar ca de ceva timp se indragostise de o tiganca si traia alaturi de ea in satra.
    Dada, femeia care-l crescuse ere foarte suparato pe acesta deoarece nu se mai ocupa deloc de mosie, dar si pentru faptul ca-si cheltuia averea cu tiganii
    La rugamintea Dadei se hotaraste sa urce in multi si sa-l aduca pe Dionis acasa.
    Se astepta sa gaseasca un zdrenturos nespalat, dar din contra arata fericit si bine ingrijit.
    Mirarea ii era din ce in ce mai mare, desi traia in cort, Dionis beneficia de lux - mancare buna, covoare persane in cort.
    Dionis ii marturiseste ca-i studiaza pe tigani, si-i arata o multime de albume cu acestia.
    Tiganii dadeau o petrecere in cinstea noului venit asa ca s-au indreptat spre satra.
    Dionis arunca cu bani iar acestia incepusera sa se incaiere, iar tigancilor le-a impartit cercei, inele, ace de par, panglici, basmale.
    In sfarsit, reuseste sa o vada si pe cea care ii cucerise inima lui Dionis, Rada alintata si Sakuntala.
    Sakuntala era fiica adoptiva a lui Stanciu si crestea un pui de urs, numit Florea, iar tiganii vroiau sa-l invete sa joace.
    A doua zi afla si povestea Sakuntalei, care nu era tiganca si fusese abandonata de mama sa deoarece era copil din flori.
   Apoi afla cu uimire ca tiganii nu aveau voie sa-i calce teritoriul si ca acesta pusese chiar si semne.
   Tiganii nu primisera merindele zilnice cu care se obisnuisera si incercau sa dea vina pe Rada care nu-l dorea pe Dionis.
   Trecuse mai multe zile si Dionis nu se mai intorcea din padure spre ingrijorarea tuturor.
   Dionis in sfarsit apare si marturiseste ca nu a plecat in padura la vanatoare ci a stat inchis in cort si a urmarit tot ce se intampla.
    Dionis povesteste pe indelete toata inscenarea pusa la cale, pentru a vedea cum se descurca in cazul in care li se taie toate resursele cu care ii obisnuise.
     Apoi, afla ca traditia tiganilor era de a-si vinde fetele de maritat si ca dorea sa o cumpere pe Sakuntala.
     Apoi, Dionis isi povesteste ,,drama'' cum o intalnise pe Rada la putin timp dupa ce citise ,,Sakuntala''.
     Sakuntala se vede nevoita sa marturiseasca lui Dionis ca-l iubeste pe altul cu care are si un copil dat in grija unor persoane din sat.
    
74 4 74
Campingul, adica cortul lui Dionis ardea si el
Kiva, indragostita de Dionis, la aflarea vestei ca pleaca a dat foc la corturi, inclusiv la cortul ei unde a fost gasita arsa
Despre Dionis nu se mai stie nimic, de 20 de ani a disparut fara sa dea un semn
Sii trebuie sa scriem tot asta?
Asta este tot?