Răspunsuri

2014-11-12T20:51:46+02:00
Păi știi că ai 486 de păsări , dintre care 121 curci și 212 rațe și trebuie sa aflii numărul găiniilor că al celorlalte păsări îl ai :
   486 - ( 121 + 212) = 486 - 333 = 153 găini
Răspuns: 153 găini
Rațe = 121, Curci = 212 deoarece în enunț aflăm că 121 nu sunt curci și 212 nu sunt rațe. logic

2014-11-12T20:55:37+02:00
G+R+C=486
G+R     =121
G   +  C=212
C=486-121=365
R=486-212=274
G=486-(365+274)=?
se pare ca cifrele nu sunt corecte, verifica, principiul de calcul este acesta