Bună! Mă ajută cineva si pe mine?

Am nevoie sa fac o compunere despre un personaj sau un tablou al unei persoane. Trebuie să o impresionez total pe doamna ! Am nevoie de o compunere uimitoare! Doamna sa fie impresioanata!

Mulțumesc!

1

Răspunsuri

2014-03-07T21:29:07+02:00
Costache Giurgiuveanu este personajul principal din romanul "Enigma Otiliei"de George Calinescu.Portretul fizic al batranului avar este realizat de catre Felix:"Capul ii era atins de o calvitie totala si fata ii parea aproape spana si din cauza aceasta patrata.Buzele ii erau intoarse in fata si galbene de prea mult fumat,acoperind doar doi dinti vizibili ca niste aschii de os".Mos Costache are un glas ragusit si balbait.
Acest personaj traieste cu teama de a nu fi pradat,de a nu i se fura banii de catre sora lui,Aglae, si Stanica Ratiu.Giurgiuveanu este tipul avarului deoarece amana mereu sa ii asigure un viitor fiicei sale OItilia si tine foarte mult la banii lui.
Vestimentatia batranului este precara,poarta ciorapi de lana "de o grosime fabuloasa",avea unghiile netaiate,ghete de gumilastic si "nadragi largi de stamba colorata prinsi cu sfoara".El va fi pradat de Stanica Ratiu care ii provoaca totodata si moartea printr-un atac cerebral,iar odata cu moartea lui se stinge actiunea romanului prin cuvintele rememorate de Felix:"Aici nu sta nimeni..." 
Wow! Bravo! Doamna noastă ne-a povestit ceva despre el, dar nu prea indetaliat! Acum stiu!
O sa fie uimita total!
multumesc!!