Intestinul subțire (numit astfel deoarece diametrul său, de 2,5 cm, este cu mult mai mic decât diametrul intestinului gros, de 8 cm) reprezintă segmentul aparatului digestiv, situat între stomac și colon (intestin gros). Poate avea o lungime de până la 4~6m.
Intestinul gros reprezintă partea aparatului digestiv cuprins între intestinul subțire și anus. Acesta este unul specific animalelor vertebrate. Este ultima portiune a tractului digestiv format din cecum, colon și rectul care se termină la exterior cu anusul. La intestinul gros lipsesc vilozitățile intestinale, fiind prezente doar la intestinul subțire.

Răspunsuri

2014-03-07T20:36:00+02:00
Intestinul gros reprezintă partea aparatului digestiv cuprins intre intestinul subtire si anus. Acesta este unul specific animalelor vertebrate. Este ultima portiune a tractului digestiv format din cecum, colon și rectul care se termină la exterior cu anusul. La intestinul gros lipsesc vilozitățile intestinale, fiind prezente doar la intestinul subțire.

Intestinul subțire (numit astfel deoarece diametrul său, de 2,5 cm, este cu mult mai mic decât diametrul intestinului gros, de 8 cm) reprezintă segmentul aparatului digestiv, situat între stomac șicolon (intestin gros). Poate avea o lungime de până la 4~6m.

Sper ca te-am ajutat!
2014-03-07T20:37:26+02:00
Intestinul gros reprezinta partea aparatului digestiv cuprins intre intestinul subtire si intestinul anus.
iar cel subtire reprezinta segmentul aparatului digestiv situat intre stomac si colon.