Răspunsuri

2014-11-12T19:42:45+02:00
Unde traiesc?
Traiesc in Africa, in campie, in locuri deschise dar si in munti. Nu am o casa dar ma odihnesc intinsa pe pamant.

Cum arat eu?
Traiesc in Africa, in campie, in locuri deschise dar si in munti. Nu am o casa dar ma odihnesc intinsa pe pamant.

Ce culoare am? Corpul meu este alb-argintiu sau alb-galben cu dungi negre, capul este alb dar si cu pete maro iar fata este maro deschis.Cat de mare sunt?
Pot avea 1,5 metri inaltime.

Cat de mult cantaresc?
Pot sa cantaresc si 200 de kg, dar si 500 de kg.

Cum este familia mea?
Calatoresc cu prietenii in turme.

Ce mananc?
Sunt vegetariana, manac frunze, iarba si alte plante.

Cum ma apar de dusmanii mei?
Sunt mancarea favorita a leului. Dar dungile ma fac greu de urmarit pentru un animal pradator cand ma alearga sau cand ma vede. Daca mai multe prietene aleargam in acelasi timp, pradatorul nu ne mai poate urmari pe nici una!

Ce este asa de interesant despre mine?
Dungile sunt cele care fac zebra diferita de restul familiei cailor. Sunt colorata asa pentru a ma apara impotriva inamicilor. Odata, eram foarte multe in Africa, dar acum nu mai suntem decat in arii restranse din cauza ca am fost foarte vanate.

Niciodata 2 zebre nu au aceeasi dispunere a dungilor. Sunt dependenta de apa si calatoresc mult sa o gaseasc. Beau cate 14 litri de apa pe zi. Ne recunoastem intre noi dupa semnele primare, voce si miros.

2014-11-12T19:50:17+02:00
Traieste in Africa,are o culoare alb-cu dungi negre,poate avea 1,5 metri inaltime,mananca doar ierburi,plante etc. Nu are casa se odihneste pe pamant,bea 14 litri de apa pe zi! Asta sunt lucrurile mai importante! Ar trebui sa le doar pe astea sigur vei lua 10 bafta !
Sper sa marchezi rasp. Ca cel mai bun!
mersi
Cu placere sper sa marchezi rasp. Ca cel mai bun! : )