Răspunsuri

2014-11-12T19:31:49+02:00
Mobilierul locuințelor țărănești, destul de rudimentar, se reducea la unul sau două paturi (sau doar saltele din paie), bănci, câteva scaune și o ladă pentru păstrarea hainelor ori a pâinii sau a sării și cuptorul pentru gătit. Casele nobililor erau din piatră, nici ele confortabile, dar cu mobilier foarte scump. Pereții erau ornamentați cu diferite desene sau cu un fel de tapiserii din pânză groasă. Ei nu aveau instalații de curățire a apei. În schimb, în Orient, nobilii trăiau în lux și rafinament, având băi, instalații sanitare și grădini.
Vestimentația Țăranii purtau haine croite din pânză groasă, lână și piele. Ei purtau ca încălțăminte saboți din lemn sau umblau desculți. Hainele nobililor erau elegante, făcute din materiale mai scumpe (mătase, stofă subțire) și purtau ghete din piele groasă sau cizme înalte. Din anii 1400, femeile purtau pălării înalte, numite ,,hennin’’, care semănau cu turlele de biserică.
Hrana Țăranii se bazau pe consumul cerealelor (orz, secară, grâu) făcând pâine neagră. În schimb, nobilii aveau mese bogate în carne, ouă și pește, mâncând și legume și fructe, vinuri, dulciuri, unele aduse din Orient. În Europa se consuma mai multă carne decât în Orient.
Ciuma sau Moartea Neagra Ciuma a fost reprezentată printr-un schelet călărind un purice (Moartea era simbolizata ca schelet).A apărut în anul 1338 și s-a răspândit din Asia până în Europa. Aceasta se transmitea prin pișcătura șobolanilor de către purici. Aceasta boală a ucis aproape un sfert din populația Europei (cam 25 milioane de oameni). Familii și sate întregi au fost șterse de pe suprafața pământului.
Igiena Apa de băut era foarte murdară și plină de boli (ex: lepră) și de aceea oamenii beau numai vin și alte băuturi alcoolice. Europenii nu erau foarte dornici să se spele, dar cei cu bani puteau să-și plătească intrarea la o baie publică. Numai nobilii și regii aveau propria lor cadă. Toaletele castelelor erau numite ,,garderobe’’. Cei care nu aveau toalete, foloseau oale și le vărsau, pur și simplu, pe stradă.
Religia Cruciadele au fost expediții militare ale feudalilor apuseni cu scopul de a cuceri și coloniza regiuni din Orientul Apropiat, îndeosebi Palestina și Ierusalimul. Ele au apărut într-o societate aflată în plină expansiune politică și militară și sunt o întregire a procesului de colonizare petrecut în Europa, la ele participând toate clasele și păturile sociale. Au loc Cruciadele în care englezii îi înving pe arabi și musulmani, cucerind Ierusalimul, Constantinopolul, Niceea etc. Cruciadele însă nu au putut rezolva problema răspândirii islamului.Mobilierul locuințelor țărănești, destul de rudimentar, se reducea la unul sau două paturi (sau doar saltele din paie), bănci, câteva scaune și o ladă pentru păstrarea hainelor ori a pâinii sau a sării și cuptorul pentru gătit. Casele nobililor erau din piatră, nici ele confortabile, dar cu mobilier foarte scump. Pereții erau ornamentați cu diferite desene sau cu un fel de tapiserii din pânză groasă. Ei nu aveau instalații de curățire a apei. În schimb, în Orient, nobilii trăiau în lux și rafinament, având băi, instalații sanitare și grădini.
SPER CA TE-AM AJUTAT

3 4 3
2014-11-12T19:32:32+02:00
In evul mediu viata taranilor era foarte complicata.taranii lucrau pentru nobilii care ii adaposteau pe mosiile sale.taranii medievali se hraneau rareori cu carne, caci carnea era un aliment deosebit de scump pe atunci, fiind rezervat îndeosebi nobililor, aristocratilor si cavalerilor. La masa, barbatii mincau intotdeauna primii, caci ei erau forta de munca si stilpul familiei, iar femeile si copiii lor mincau tot ce mai raminea dupa ce capul familiei isi astimpara foamea.Deoarece pe atunci se respectau toate sărbătorile religioase, istoricii estimează că ţăranii munceau efectiv doar 260 zile pe an, în restul zilelor odihnindu-se sau mergând la biserică, în pelerinaje, vizitând târgurile şi bâlciurile sau întrecându-se în concursuri diverse, dansând sau organizând lupte între animale(sper ca team ajutat)
3 3 3