Răspunsuri

2014-03-06T22:29:19+02:00
F injectiva daca oricare ar fi y apartinand lui [-1,3] ecuatia f(x)=y are solutia x apartinand lui [0,2]
f(x)=y=>f(0)=-1=>0*a+b=-1=>b=-1
f surjectiva daca oricare ar fi y apartinand lui [-1,3] ecuatia f(x)=y are solutia x apartinand lui [0,2]
f(x)=y=>f(2)=-3=>2*a+b=-3=>2a=-3+1=>a=-1
si la sfarsit scrie f(x)=2x-1 f(x)=-2x+3 ,adica?ce ins asta?
valorile lui a si ale lui b
pai din ce ai scris tu b =-1 nu cu 3
stiu,dar ma rog,pe internet am gasit formulele de mai sus atat pt injectivitate cat si surjectivitate si aplicand formula numai asta poate sa iti dea....verifica si tu,poate am gresit eu si nu asa trebuia