Ajutati-ma va rogg!!

1.In piata s-au adus 100 de ladite cu prune si 100 de ladite cu struguri.O ladita cu prune contine 9 kg,iar una cu struguri,4 kg.Afla:
a)Ce cantitate de fructe (struguri si prune) s-a adus in total?Rezolva in doua moduri .
b)Cu cat este mai cantitatea de prune? Rezolva in doua moduri.



2.In gradina scolii sut 4 randuri cu pomi fructiferi.Stiind ca pe fiecare rand sunt cate 3 meri si peri,afla cati pomi sunt in total. Rezolva in doua mosuri

1

Răspunsuri

2014-11-11T23:18:17+02:00
1. a) 100 * 9 = 900 kg prune
100 * 4 = 400 kg struguri
900 + 400 = 1300 kg fructe
sau
9 + 4 = 13 kg
13 * 100 = 1300 kg fructe
900 - 400 = 500 kg mai multe prune
sau
9 - 4 = 5 kg
5 * 100 = 500 kg mai multe prune
2. 4 * 3 = 12 meri
4 * 3 = 12 peri
12 + 12 = 24 pomi
sau 
3 + 3 = 6 pomi pe rand
6 * 4 = 24 pomi in total

3 4 3