Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-11-11T23:27:52+02:00
         Pesimismul este un mod de gandire negativ pe care il abordeaza unii oameni:se gandesc mereu la ce e mai rau, pun mereu raul inaintea binelui, vad partea goala a paharului.
         In opinia mea,pesimismul are si avantaje,si dezavantaje...
         In primul rand, un avantaj ar fi urmatorul:la un om care crede ca un lucru va decurge prost, nu va mai exista socul, surprinderea pe care o are un optimist in cazul in care lucrurile chiar decurg prost , deoarece el deja isi imagineaza lucrurile intamplandu-se prost si se obisnuieste.Putem spune ca oamenii pesimisti nu se mira de multe lucruri, deci dau dovada de maturitate uneori.De asemenea, pesimismul ne salveaza cateodata...de exemplu:nu ma dau in carusel deoarece s-ar putea sa mi se faca rau. Un optimist ar risca, si in final s-ar putea sa i se faca rau.Aici putem spune ca pesimistii gandesc mai mult inainte sa faca ceva datorita emotiilor negative pe care le are.
         In al doilea rand, exista si dezavantaje:fiecare pesimist, in adancul sufletului, intr-un anumit moment spera ca totul o sa fie bine, desi la exterior crede ca totul e spre rau...iar cand incep sa-si dea seama ca sansele de a fi bine sunt mai mari, dintr-o data, se intampla ceva rau. Atunci, oamenilor pesimisti le scade moralul, si ramane scazut pentru mult timp. Apoi, dupa ce-si revin, intamplarea se reia. De aceea, multi pesimisti sunt schimbatori :cateodata sunt veseli, cateodata tristi.De exemplu:mi-am pierdut o pisica si nu am mai gasit-o...sigur a murit, sigur a luat-o cineva si poate nu are grija de ea...Apoi,dupa cateva saptamani imi mai dispare una, dar de data aceasta imi apare. Atunci, incep sa gandesc cat de cat pozitiv, iar cand mi se urca la cap , imi mai dispare o pisica si nu o mai gasesc.
         In concluzie,pesimismul este un magnet de lucruri negative care are atat avantaje cat si dezavantaje, un avantaj fiind "lichidarea" socului iar un dezavantaj fiind scaderea moralului.

Sper ca e buna pt. ca m-am lalait mult la ea , m-am "scremut" sa scot idei din mine si sper ca a iesit ceva ca lumea...
14 4 14
2014-11-12T08:05:52+02:00
Pesimismul este un mod de gândire negativist ,în care" îl luăm în brațe "și "îl purtăm permanent cu noi "pe adverbul nu.
Acest gen de abordare este practicîn antiteză cu însuși conceptul de viață, deoarece,viața,în esența ei ,înseamnă optimism.
Acesta este punctul meu de vedere în abordarea problemei de fond.
În primul rând ,maniera pesimistă își pune pecetea asupra activității noastre ,ne împiedică creativitatea,ne diminuează orizontul ,ne dezvoltă un automatism negativ în gândire ,influențându-ne astfel întregul sistem de personalitate.
Devenim rigizi ,apatici,morocănoși tot timpul ,emanând astfel acea energie negativă care,în cele din urmă ne împiedică să mai avem prieteni.
Nimeni nu-și dorește în preajma lui un om veșnic încruntat și încordat.
În al doilea rând ,pesimismul nu este productiv deoarece nu oferă niciodată soluții , oferă doar scuze și acuze. Adică ,întotdeauna altcineva este vinovat pentru greșelile sau nerealizările personale. Altfel spus,pesimismul naște invidie,iar invidia naște răutate.
O anumită diferență de nuanță doresc să adaug. Nu trebuie confundat pesimismul cu abordarea prudentă a problemelor care apar inevitabil în viață. Prudența înseamnă gândire profundă,obiectivă ,analiză ,sinteză a situației apărute. Procesarea corectă a informațiilor ne pot feri de repetarea greșelilor. Cu toate că oameni fiind,suntem supuși greșelilor.
Important este să învățăm din greșelile noastre.
În concluzie,abordarea pesimistă a vieții provoacă mari disfuncționalități la nivel
individual ,determină stări conflictuale puternice la nivel psihicului,influențând astfel relațiile sociale.


7 4 7