1) a) x² + (a + b)x +ab=
b) x ² - ( a + b)x + ab=
c) abx ² + (a - b)x - 1=
d) abx ² + ( a + b)x + 1=

1
baad din carte dar in carte nu este exercitiu
nu este enuntul
Deasupra la ceea ce ai scris tu aici, scrie asa: "Sa se descompuna in factori". Nu?
Am dreptate, sau nu?
da

Răspunsuri

2014-03-06T21:58:57+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
A) ...=x^2+ax+bx+ab=x(x+a)+b(x+a)=(x+a)(x+b)

b) ...=x^2-ax-bx+ab=x(x-a)-b(x-a)={x-a)(x-b)

c) ...=abx^2+ax-bx-1=ax(bx+1)-(bx+1)=(bx+1)(ax-1)

d) ...=abx^2+ax+bx+1=ax(bx+1)+(bx+1)=(bx+1)(ax+1)
1 5 1