Salut!Deci, sunt in clasa a VII-a, iar profesoara de romana ne-a dat ca tema sa facem simularea la romana din 2014, clasa a VIII-a. Am un exercitiu: "Prezinta in 30-50 de cuvinte, semnificatia versurilor: Cate culori au fost, o, Doamne,/Si-acum totul e alb-/Pana departe sub dealuri/Zapada saruta intinderile."
Multumesc Mult!

1

Răspunsuri

2014-03-06T21:38:51+02:00
Aceste versuri semnifica venirea iernii si sentimentele traite in acest anotimp atat de frumos.Poetul foloseste imaginile artistice care redau natura alba: imagini cromatice:zapada alba, singura culoare care reda frumusetea iernii. miile de culori care tocmai le-am vazut si care dintr-o data au fost acoperite de plapuma alba a iernii                      SPER CA TE-AM AJUTAT

Multumesc Mult! Mai am o nelamurire ... trebuie sa-mi exprim opinia despre semnificatia titlului"Zapada saruta intinderile"
aceasta structura semnifica asezarea uniforma a zapezi peste sol.
spui si tu parerea ta personala despre aceasta structura:eu cred ca aceasta structura sau in opinia mea ,dupa parerea mea aceasta structura semnifica asezarea uniforma a zapezi peste toata intinderea,totul este cuprins de zapada si de un alb imaculat si pur.