Citeste cu atentie parabola indiana care urrmeaza.Care este tilcul eu ?Formuleaza-l intr-un enunt.Devolte aceasta idee intr-un text coerent.
Cersetorul si regele aracul si-a spus de indata in sinea
Norocul trece uneori pe linga nou, si inca destul de iute ,dupa cum arata o poveste populara intiana.
Un om sarman, care abia isi dece zilele cersind din poarta-n poarta, a zarit intr-o buna zi o caleasca de aur intrind in sat , iar in caleasca se afla un rege frumos si surizator.
Saracul si-a spus de indata in sinea lui:suferintele mele au luat sfirsit ,traiul meu nevoias s-a ispravit .Simt ca regele cu chip luminos a venit aici doar pentru mine.Am sa ma bucur de firimiturile averii lui si am sa duc de azi inainte o viata lipsita de griji.
Ca si cum ar fi venit ,intr-adevar ,pentru a-l intilni pe omul cel sarman,regele a oort caleasca in dreapta lui.Cersetorul,care ingenunchease cu fruntea in tarnina ,s-a ridicat si l-a priviit,incredintat ca norocul n-ave sa-l mai ocoleasca.Deodata,regele,a intins o mina spre cersetor si i-a spus:
---Ce-mi dai?
Saracul,uimit si incurcat,n-a stiut ca sa-i raspunda.Regele vrea oare sa glumeasca sau sa-si bata joc de mine?se intreaba el .Ori ma asteapta alte necazuri?
Apoi,vazind surisul regelui ,chipul luminos si mina intinsa ,a scotocit in traista si a gasit citiva pumni de orez.A luatn un bob de orez si i l-a dat regelui ,care i-a multumit si a plecat mai departe in caleasca trasa de cai nemaipomeniti de iuti .
Seara,cersetorul si-a golit traista si a gasit un bob de aur .
a inceput se plinga amar...
--De ce oare nu i-am dat tot orezul?

Ajutarima rapid va rog frumos


1

Răspunsuri

2014-11-11T19:05:14+02:00
Tilcul:Norocul trece uneori pe linga noi si in ca destul de iute.
Povestea> Traia odat un taran care avea o moara. Cu ajutorul moarei el asigura hrana familiei sale . Intro noapte el fost atacat de hoti distrugindui si moara.El sa dus la judecator sa faca dreptatate.Insa judecatorul era neam cu hotii si la judecat pe taran.Dupa o bucata de vreme sa aflat de acest lucru taranul a fost eliberat dar judecatorula fost inchis.Taranului pentru pierderile lui i sa dat bogatiile judecatorului. El a trait fericit facind multa dreptate in tara.  
eu tot am trecut tema asta si am primit 9
28 4 28
da tu la ce scoala inveti?
Conteaza?
Gim.Manoilesti
Scuze nu gim noilesti aici a scris verisoara mea eu invat in alta scoala daca tio spun no so cunosti