Este ora 14. Ceasul lui Gabriel întarzie cate cinci minute la fiecare ora . Stiind ca trebuie sa prinda trenul de la ora 21si ca pana la gara merge 30 de minute, inseamna ca Gabriel trebuie sa plece de acasa la ora : a)19:50 b)19:55 c)19:45 , vreau si explicatia !!!!

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-11T17:44:45+02:00
De la 21 pana la 14 sunt 7 ore ⇒ ceasul a intarziat cu 7*5 = 35 min
si mai merge 30 min ca sa nu piarda trenul ⇒ 35 + 30 = 65 min= 1h si 5 min
21 - 1h si 5 min = 19:55

2014-11-11T17:45:41+02:00
21 - 14 = 7 ore
7 * 5 = 35 min intarzie ceasul
35 + 30 (pana la gara) = 65 min = 1 ora si 5 min
21 - 1 ora si 5 min = 19:55
raspunsul este b)