1) DESFACETI PARANTEZELE SI REDUCETI TERMENII ASEMENEA:
e) ( 5x + 7 - 21x^{2} ) + ( 40x^{2} - 17x + 3 ) =
f) ( 8 - 3x^{2} + ax ) - ( 5 + 4ax - 3x^{2} ) =
g) 11- ( 4x^{2} - 3 ) + ( 8a - 5x^{2} ) - ( 5a - 9 ) =
h) ( 4x^{2} - 8x ) - ( 3 x^{2} - 5x ) =

1

Răspunsuri

2014-11-11T16:46:42+02:00
e).(5x+7-21x²)+(40x²-17x+3)=5x+7-21x²+40x²-17x+3=19x²-12x+10
f).(8-3x³+ax)-(5+4ax-3x²)=8-3x³+ax-5-4ax+3x²=-3ax+3
g).11-(4x²-3)+(8a-5x²)-(5a-9)=11-4x²+3+8a-5x²-5a+9=-9x+3a+23
h).(4x²-8x)-(3x²-5x)=4x²-8x-3x²+5x=x²-3x
sper că te-am ajutat !
mss foarte mult :*** <333
Cu plăcere ! Aș aprecia dacă mi-ai da și un mulțumesc.