"In Asiria sunt mai multe cetati insemnate,dar cea mai vestita si ce mai puternica..era Babilonul. Iata felul in care este construit. Cetatea se inalta in miljocul unei campii intinse. Mai intai, in jurul Babilonului se afla un sant adanc si lat, plin cu apa, apoi un zid lat...Deasupra zidului acesta, pe margini, s-au facut niste turnuri, asezate unul in fata celuilalt, cu cate o incapere fiecare.Intervalul dintre aceste turnuri ingaduie trecerea pe acolo a unui car cu patru cai,care poate face astfel ocolul cetatii. Intreg zidul are o suta de porti, toate de arama...Orasul insusi este plin de case cu trei si patru caturi. Il strabat stazi drepte... care duc spre fluviu. In fiecare din cele doua cartiere ale orasului se afla la mijloc cate o constructie intarita: int-un cartier era palatul regelui, in celalalt templu cu pori de arama al zeului Bal." Pornind de la text, realizati o descriere a orasului Babilon , va rog frumos trebuie urgent dau 20 puncte

1

Răspunsuri

2014-11-12T01:54:04+02:00
Celebra cetate a Babilonului era construita pe o suprafata imensa din apropierea fluviului Eufrat din Mesopotamia. In decrrierea cetatii se mentioneaza ca era ridicata in mijlocul unei campii ceee cei permitea o mare vizibilitate in cazulk unui atac militar.  Intru - cat in acea perioada razboiaiele erau destul de dese, cetatea era inconjurata cu un sistem de aparare ingenios, anume un sant plin cu apa care era  adanc si lat pentru a impiedica pe presupusii adversari sa ajunga usor sub zidurile cetatii.  De asemenea zidurile erau foarte groase si destul de inalte pentru acea epoca. Cetatea Babilonului avea 100 de porti foarte mari realizate din arama care sa i permita o mai buna protectie in fata dusmanului. 
In interior, autorul mai observa ca existau multe case care aveau intre 3 si 4 etaje, ceeea ce reprezenta in acea epoca o buna abilitate a arhitectilor si a constructorilor de case.
Babilonul era impartit in 2 cartiere ; in fiecare dintre cartiere se afla cate o constructie de mai mari dimensiuni care una  era un templu maret dedicat zeului Bal, iar in celalalt cartier se afla palatul regelui.

4 4 4