Completeaza textul :

Cea mai grea batalie din primul razboi daco-roman s-a dat la ................ . Dupa infrangrea dacilor , Decebal este obligat sa cedeze ................................................................... .
Il al doilea razboi daco-roman , cea mai sangeroasa batalie s-a dat pentru cucerirea cetatii ................... . Dacii sunt invinsi . Pentru a nu cadea prizonier in mainile lui Traian , Decebal ............................. Dacia se transforma in ............................. Pe teitorul Daciei au fost adusi ......................................................................................... In cinstea aceste victorii , Traian va constrii Roma .

1

Răspunsuri

2014-11-12T00:54:33+02:00
Cea mai grea batalie din primul razboi daco-roman s-a dat la TAPAE. Dupa infrangrea dacilor, Decebal este obligat sa cedeze  inginerii romani care i a primit de la Domitian.
Il al doilea razboi daco-roman, cea mai sangeroasa batalie s-a dat pentru cucerirea cetatii SARMISEGETUSA. Dacii sunt invinsi . Pentru a nu cadea prizonier in mainile lui Traian, Decebal .SE SINUCIDE.   Dacia se transforma in PROVINCIE . Pe teritorul Daciei au fost adusi COLONISTI DIN TOT IMPERIUL ROMAN. In cinstea aceste victorii , Traian va construi la  Roma  ARCUL DE TRIUMF.