Răspunsuri

2014-11-10T23:09:55+02:00
             In viata fiecarui adolescent se petrec schimbari bruste de stare, sentimentale, este perioada in care ne formam personalitatea si ne ghidam dupa un model ales cu constiinta. Modelul reprezinta imaginea pe care adolescentul vrea sa o mosteneasca cu orice pret in functie de stare sociala, faima sau aptitudini.
             In primul rand, un model in viata adolescentului reprezinta un mic pas spre viitorul pe care doreste sa si-l creeze. Inculpatul isi va schimba obiceiurile, stilul de viata, modul de a gandi, felul in care percepe viata. Lumea din jurul lui va capata o nuanta diferita. Conditia morala se va imbunatati sau se va altera in functie de modelul ales.
             In al doilea rand, consider ca idealul adolescentului nu poate fi intruchipat intr-o singura persoana. Un prim model il reprezinta parintii, dupa care ne ghidam in viata datorita educatiei primite de le ei. De-a lungul timpului modelele se vor schimba in functie de interesele adolescentului.
              In concluzie, avem nevoie de modele in viata pentru a ne trasaconturul ideilor, conceptiilor referitoare la viziunea asupra vietii.

Sper ca te-am ajutat