Răspunsuri

2014-11-10T22:00:26+02:00
Trasaturile genului liric- prezenta figurilor de stil, imaginilor artistice. Autorul isi exprima sentimentele si gandurile prin intermediul eului liric. 
genul epic- modul de expunere predominant este naratiune impletita cu dialogul/descrierea. Autorul isi exprima in mod indirect gandurile si sentimentele prin intermediul personajelor. Apar momentle  subiectului ( expozitiune, intriga, dsfasurarea actiuni, punctul culiminant si deznodamantul).
genul dramatic- opera este impartita in tablouri, acte si scene. Apar didascaliile(indicatile scenice) care au rol de a oferi cititorului si regizorului informatii despre personaje, decor, mimica si gesturi. Modul de expunere
predominant este dialogul.  
55 4 55
2014-11-10T22:07:58+02:00
Genul epic cuprinde operele literare în care ideile și sentimentele autorului sunt transmise indirect, prin intermediul acțiunii și al personajelor. Genului epic îi corespunde, ca mod de expunere, naratiunea.
Genul liric cuprinde operele literare în care eul liric isi exprima direct gândurile, ideile și sentimentele.
Genul dramatic-In operele dramatice apare un conflict dramatic, care este axa în jurul caruia se dezvolta acțiunea, bazată pe împrejurări, pasiuni și caractere care se ciocnesc. Personajele textului dramatic comunică prin intermediul dialogului și a monologului, autorul neintervenind decât în indicațiile scenice (regizorale).

26 4 26