Realizati o compunere, minim 15-20 randuri, in care sa demonstrati ca fragmentul procitirea din Amintiri din copilarie apartine a genului epic. VA ROG SA MA AJUTATI! :)

2
Comentariul a fost şters
diriginta mi-a spus ''procitirea''...

Răspunsuri

2014-11-10T20:37:06+02:00
Opera in care autorul isi exprima in mod indirect, prin intermediul personajelor, gandurile, ideile si sentimentele apartine unei opere epice. 
Exista un narator (povestitor), acesta fiind Ion Creanga, are personaje diverse care participa la actiune si cu ajutorul carora, povestitorul isi exprima sentimentele diverse. Modul de expunere predominant este naratiunea. Este prezentat in proza, autorul povestind o intamplare, intr-o ordine bine definita. 
141 4 141
  • Utilizator Brainly
2014-11-10T21:19:56+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
In opinia mea, "Amintiri din copilarie" este o opera intrucat are o actiune,un narator si personaje.
         In primul rand,are un narator personaj, care relateaza intamplarile la persoana I.De asemenea, sunt prezente personaje:Nica⇒principal,matusa Marioara, Stefan(tatal), Smaranda(mama)⇒secundare;primarul,Ion, Mosneagul, Smarandita⇒periodice.
          In al doilea rand,are o actiune bazata pe momente ale subiectului(expozitiunea,intriga,desfasurarea actiunilor,punctul culminant si deznodamantul) si aici povestesti tu foarte pe scurt pt. fiecare situatie).De asemenea , modul principal de expunere este naratiunea,imbinata cu dialogul.
           In concluzie, prin toate argumentele aduse mai inainte am demonstrat ca "Amintiri din copilarie" este o opera epica.
198 4 198