Irina vrea sa citeasca o carte care are 210 pagini. Ea si-a propus sa citeasca aceasta carte timp de o saptamana ,citind zilnic 25 de pagini .
Estimati daca ii va ajunge o saptamana sa citeasca toata cartea. Verificati prin calcul .
(titlul : Probleme de estimare)

2
nu. 25 x 7 =175 de pagini va citi intr-o saptamana
..............................

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-06T15:00:33+02:00
CATE PG CIESTE 7ZILE? 25X7=175
CATE MAI ARE DE CITII 210-175=35
16 4 16
2014-03-06T15:01:34+02:00
Vedem in cate zile termina de citit daca citeste cate 25 de pagini pe zi

210:25=8, ceva zile
pt ca 25*8=200
ii mai raman 10 pagini

Deci nu termina intr-o saptamana, ci intr-o saptamana (care are 7 zile), si doua zile . 
9 3 9