Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-10T19:08:41+02:00
 Ierusalim-ul este capitala oficială a Israelului și sediul președintelui Israelului, al guvernului și al parlamentului (Knesset) acestui stat. De asemenea aici se află Curtea Supremă a Israelului și Șef Rabinatul țării. Totuși, în prezent practic toate țările, (în trecut au fost aici ambasadele a 17 state, dar ele au fost închise sau mutate începând din anul 1973) datorită litigiului încă nerezolvat dintre Israel și națiunile arabe și musulmane asupra statutului orașului, își mențin ambasadele în alte orașe, ca Tel AvivRamat GanHerzliya, etc. iar la Ierusalim mai multe state (Statele Unite ale Americii, Franța, Grecia, Belgia, Marea Britanie, Italia etc.) dețin consulate. Consulatul Statelor Unite la Ierusalim este independent de ambasada aflată la Tel-Aviv, consulul general raportând direct Departamentului de Stat și nu ambasadorului.
Ca număr de populație (800,000 locuitori) și ca arie (12,500 hectare) Ierusalimul este în zilele noastre cel mai mare oraș din Israel și din regiunea Palestinei
2014-11-10T20:20:15+02:00
Oras cu o zbuciumata istorie antica si medievala , Ierusalimul s-a extins din a doua jumatate a secolului al XIX - lea in afara zidurilor cetatii vechi. In centrul Ierusalimului se inalta Muntele Templului ( Har Hsbait) , denumit de musulmani , sanctuarul Haram al Shaif. Acolo se afla Zidul de apus, principalul loc sacru al evreilor , si Moscheea Al Aqsa cu sanctuarul islamic. Cupola Stancii . In partea de nord a orasului vechi se afla Biserica Sfantului Sepulcru, cu mormantantul lui Isus Hristos.