Răspunsuri

2014-03-06T12:45:47+02:00
Notam cu x varsta copilului si cu y varsta tatalui
in prezent x+y=44 (varsta tatalui cu cea a fiului insumeaza 44 de ani) de aici putem scoate varsta tatalui in functie de cea a fiului ca y=44-x 
Acum doi ani fiecare avea cu doi ani mai putin adica: copilul avea varsta x-2 iar tatal avea varsta y-2 
Ni se spune in enunt ca tatal era de 3 ori mai mare(copilul era de 3 ori mai mic) adica
3(x-2)=y-2 dar stim ca varsta tatalui poate fi scrisa ca y=44-x  deci inclocuim si obtinem
3(x-2)=44-x-2 => 3x-6 =42-x => 4x=48 =>x=12 (copilul are 12 ani, iar tatal are y=44-12, y=32 de ani
1 5 1
2014-03-06T13:15:49+02:00

Acum doi ani copilul avea varsta x , iar tata 4x
Acum copilul are x+2, tata are 4x+2
Stim ca suma este 44
x+2+4x+2=44 ⇒ 5x+4=44 ⇒5x=40 x=8
copilul are 8+2=10 ani
Tata are 4*8+2=34
verificare 10+34=44
34-2=32=4*(10-2)
Acum doi ani copilul avea varsta x , iar tata 4x
Acum copilul are x+2, tata are 4x+2
Stim ca suma este 44
x+2+4x+2=44 ⇒ 5x+4=44 ⇒5x=40 x=8
copilul are 8+2=10 ani
Tata are 4*8+2=34
verificare 10+34=44
34-2=32=4*(10-2)
cred ca se interpreteaza gresit "de 3 ori mai mic".... care inseamna inmultire cu 3 nu cu 4