Răspunsuri

2014-11-10T15:58:54+02:00
Reflexia totala- este fenomenul optic de reflexie a luminii pe suprafața de separare dintre două medii transparente, atunci cînd mediul din care vine lumina are un indice de refracție mai mare decît de partea cealaltă, iar unghiul de incidență este atît de mare încît refracția nu mai poate avea loc. În astfel de condiții, întregul fascicul incident este reflectat înapoi în mediul din care a venit.
 Legea reflexiei:  •Raza de lumină incidentă, raza de lumină reflectată şi normala în punctul de incidenţă sunt coplanare.
•Unghiul de reflexie r0 este egal cu unghiul de incidenţă .r0 = i
Reflexia luminii este fenomenul de schimbare a direcției de propagare a luminii la suprafața de separare a două medii, lumina întorcându-se în mediul din care a venit. Apare la suprafața de separare intre două medii optice.

Sper ca te-am ajutat :)

Daca ai putea sa ma ajuti si la asta
Culorile Francofoniei
In fiecare an pe 20 martie se sarbatoreste Ziua Internationala a Francofoniei in toate tarile care au franceza ca limba oficiala, de cultura, de lucru sau de comunicare internationala. Sarbatoarea a fost creata in 1998 pentru a sarbatori diversitatea tarilor fracofone si limba franceza care le leaga.
Romania a intrat in Miscarea Francofona in 1991 cu statutul de Observator, iar doi ani mai tarziu a devenit membru cu dr
pardonn .. Ce se intelege printr-o lama cu fetele paralele si plane ?
Construiti imaginea lentilei covergente si divergente .