rezolvati in multimea numerelor naturale inecuatia :5x+1 mai mi sau egal cu 26 o carte are 113 pagini .de cate cifre a fost nevoie pentru numerotarea paginilor Costin parcurge in prima zi 106 km,in a 2 zi parcurge cu 29 km mai putin decat in primka zi ,iar in a treia zi parcurge cat in primele doua zile la un loc.calculati distanta parcursa de costin in cele trei zile. suma a 2 numere este 17 .produsul lor este maxim.calculati numerele. adunand descazutul ,scazatorul si diferenta,se obtine 2012.calculati descazutul. va rog frumos ajutatima.multumesc

1

Răspunsuri

2014-11-09T20:42:52+02:00
5x+1≤26
5x≤26-1
5x≤25
x≤25/5
x≤5
x∈(-α,5]

cat a parcurs in a II zi?
106-29=77 km
cat a parcurs in a treia zi?
106+77=183 km
cat a parcurs in cele trei zile/
106+77+183=366 km

celelate sunt incomplete