Un gradinar vinde 192,5 kg rosii cu 3500lei kg si 105,2 kg ardei cu 3000 lei kg.
din suma obtinuta plateste 150000 lei transportul , iar restul il imparte in doua parti egale,una
pt consum si alta pt plata lucrarilor.afla ce suma ia ramas gradinarului pt consum ,scriind, mai intai exercitiul ce corespunde datelor problemei

1

Răspunsuri

2014-11-09T18:36:55+02:00
Rosii 192,5 kg- 3500 lei kg
Ardei 105,2 kg-3000 lei kg
din suma obtinuta plateste 150000 lei transportul , iar restul il imparte in doua parti egale,una pt consum si alta pt plata lucrarilor.Afla ce suma ia ramas gradinarului pt consum?
                                  Rezolvare:
1) 192,5 x 3500 = 673750 lei ( rosiile)
2) 105, 2 x 3000 = 315600 lei ( ardeii)
3)  673750 + 315600 =989350 lei ( in total)
4) 989350 - 150000=839350 lei ( au ramas)
5) 839350 : 2 = 419675 lei ( o parte pentru consum si alta pentru plata lucrarilor)
1 5 1