Răspunsuri

2014-11-09T16:30:23+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
X⁸+x⁴-2=x⁸-1+x⁴-1= (x⁴+1 )(x⁴-1)+(x²+1)(x²-1)=
=(x⁴+1)(x²+1)(x²-1)+(x²+1)(x+1)(x-1)=
=(x⁴+1)(x²+1)(x+1)(x-1)+(x²+1)(x+1)(x-1)=
=(x²+1)(x+1)(x-1)(x⁴+1+1)=
=(x²+1)(x+1)(x-1)(x⁴+2)

x⁴-5x²+4=x⁴-5x²+4+x²-x²=
=x⁴-4x²+4-x²=
=(x²-2)²-x²=
=(x²-2+x)(x²-2-x)=
=(x²+x-2)(x²-x-2)