Gina si Horia au imprena 100 de lei .Dupa ce Gina a primit 10 lei si Horia a cheltuit 10 lei cei doi copii au sume egale. Cati lei au avut fiecare copil la inceput?

2
E ok daca iti dau o poza?
gina av ea 40 lei si Horia avea 60 lei

Răspunsuri

2014-11-09T14:38:21+02:00
G -------------                Au in total 100lei (suma ramane aceeasi deoarece unul dn ei
H--------------                  primeste 10lei iar altul cheltuie10lei.
100÷2=50lei au fiecare acum
Dar Gina a primit 10 lei⇒ea avea 50-10=40lei
Horia a cheltuit 10 lei⇒ el avea 50+10=60lei
Raspuns
Gina=40lei
Horia=60lei
2014-11-09T14:46:24+02:00
GINA 40 HORIA 60 G+H 100 100IMPARTIT LA 2 50  50 +10  50-10