Răspunsuri

2014-11-09T13:49:05+02:00
La inceput oamenii au vorbit aceeasi limba, pana cand au creat ceva ce nu ia placut lui Dumnezeu. Atunci Dumnezeu aia despartit pe fiecare, vorbind toti alte limbi si nu se mai intelegeau. Rolul unei limbi straine este de a ne deosebi fiecare.
1 1 1
2014-11-09T14:37:23+02:00
În argumentarea favorabilă învățării unei limbi străine am în vedere un citat din Goethe : "Cine nu-i în stare să învețe măcar o limbă străină ,atunci nu e în stare să o învețe cum trebuie nici pe a lui ".
În opinia mea,o limbă străină învățată în paralel cu limba maternă fixează în primul rând logica lingvistică , ajută în coerența exprimării și la  înțelegerea sensului neologismelor ,ca mijloc extern de îmbogățire a vocabularului.
În al doilea rând , limba străină ajută în relația de comunicare ,în special acum când granițele țărilor sunt deschise ,când dispunem de internet dar și de posibilități de studiu în alte țări.
În al treilea rând am în vedere locurile de muncă la diverse companii ,unde au prioritate la angajare vorbitorii de limbi străine.
În concluzie ,studiul limbilor străine îți pot aduce multiple avantaje în viața de zi cu zi.
5 1 5