Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-09T13:01:10+02:00
a) 6-4√2-6-3√8=6-4√2-6-3√2²·2=-4√2-3·2√2=-4√2-6√2=-10√2
b)3√18-9√2=3√3²·2-9√2=3·3√2-9√2=9√2-9√2=0
c)8√27-24√3= 8√3²·3-24√3=8·3√3-24√3=24√3-24√3=0
d)-2√125+10√5-1
=-2√5²·5+10√5-1=-2·5√5+10√5-1=-10√5+10√5-1=0-1=-1
3 4 3
2014-11-09T13:04:44+02:00
La prima 6-4rad.2 -6-3rad.8 se reduce 6 cu -6 si ramane -4rad.2-3rad.8 se transforma 3rad.8 n 6rad.2 si vine -4rad.2-6rad.2=-10rad.2
 rad.=radical din
b)3rad.18=9rad.2 deci 9rad.2-9rad.2=0
c)8rad.27=24rad.3 deci rezultatul e 0
d)2rad.125=10rad.5 deci -10rad.5-10rad.5-1=-20rd.5-1

Sper ca te-am ajutat:)