Explicati intr-un scurt text citatul urmator, retinand si dezvoltand o parte din explicatiile de mai jos:
,,Ma uit la mine, la fetita asta noua [...] si pe care parca nu o cunosc. Luchi era mica, Luchi era proasta, Luchi era caraghioasa. Luchi era fericita... Isi inghite lacrimile care au, pentru intaia oara, un gust de genusa."
-se uita la noua ei infatisare si i se pare neobisnuita, straina;
-fetita pe care o cunostea ca era mica, era nestiutoare , era caraghioasa prin numele ei, alintat ,,ca de catel", dar era fericita in mijlocul jucariilor, facand ce voia si fiind lipsita de griji;
-ea se abtinea sa nu planga ca sa nu se faca de ras in fata colegelor si simte pentru prima oara durerea si amaraciunea de a fi lasat in urma ceva drag, copilaria lipsita de griji;
-incearca sentimentul de tristete ca a trecut un prag inalt intr-o alta lume,iar tot ceea ce conoscuse se prabusise.

1

Răspunsuri

2014-11-09T03:29:58+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Luchi se uită retrospectiv la sine, acum când "a trecut un alt prag" al vârstei. Este tristă și melancolică fiindcă etapa frumoasă a copilăriei "lipsită de griji" părăsește frumoasa și fericita 'lume a jucariilor' și a inocenței. Luchi e puțin speriată de noi experiențe ce o așteaptă.
3 3 3