Răspunsuri

2014-11-08T19:53:36+02:00
2,5x+6=0 / -6 => 2,5x= -6 /:2,5 => x= -2,4 
12-x:6+1=0/-1
12-x:6=-1/ *6
12-x=-6/-12
-x=-18 <=> x=18

la12-x/6+1 n-am inteles cum ai rezolvat
pai faci mersul inver adica scazi 1 dupa care faci * 6 dupa aceea faci -12 si iti ramane -x si -18 ambele sunt numere negative deci vin -x la puterea -1 deci este echivalent cu x adica -x devin +x la fel si -18 devine + 18 ... acum ai inteles?
acea vine ecuatia astfel 12-xlinia de fractie 6 este dedesupt apoi+1=0
pai e tot una deoarece x supra 6 este = x impartit la 6...
2014-11-08T19:59:00+02:00
1) -2,5x+6=0
-2,5x=-6 / : (-2,5)
x=+2,4
2) 12-x:6+1=0
12-x:7=0
-x:7=-12/·(-7)
x=+84

             Sper ca ti-am fost de ajutor! :d