Răspunsuri

2014-11-08T18:22:06+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
X+1/x=6    amplificam cu x
x²+1=6x
x²-6x+1=0  ca sa obtinem un patrat perfect adunam 8 la ambii termeni ai egalitatii
x²-6x+9=8
(x-3)²=8
x-3=+sau-√8
x=3+sau-√8=3+sau-2√2
cazul 1      x=3+2√2   cazul 2     x=3-2√2

daca x+1/x=6  scadem 2/x  din ambii termeni ai egalitatii
        x-1/x = 6-2/x=6-2/(3+2√2)  cazul 1
        x-1/x = 6-2/x=6-2/(3-2√2)  cazul 2
        
     

din (x-3)^2=8 nu rezulta doar ca x-3= radical din 8, ci si - 3radical din 8
ok
si eu am gresit...am scris -3 radical din 8 in loc de "-radical din 8"
dar acum e bine cum am modificat?
da