Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-08T17:59:24+02:00
Pai prima data ai acolo 0,8(3) = 83-8/90 = 75/90 (se simplifica ) si rezulta 5/6 ( 5 supra 6

4[ 5/10 + 5/6] = 5x
acum avem 5/10 + 5/6 care trebuie amplificare sa dea acelasi numitor 
Amplificam cu trei si va da 15/30 + 25/30 = 40/30
Acum ai rezolvat paranteza si vei avea
4 x 40/30 si vei simplifica pe 4 cu 30  si iti da va 80/15 si se simplifica iara si vei avea 16/3
Acum am ajuns la final 
16/3 = 5x | :5
16/3 x 1/5 = x
X = 16/15
Rezultatul a iesit cam urat.Poate am gresit la vreun calcul dar sper ca te-am ajutat sa-ti faci o mica  idee despre cum se rezolva ...