Răspunsuri

2014-11-08T15:12:11+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
            In opinia mea, opera literara Iapa lui Voda de Mihail Sadoveanu apartine unei creatii epice , deorece prezinta particularitatile acesteia: este scrisa in proza, iar autorul isi exprima in mod indirect ideile si gandurile prin intermediul actiunii si al personajelor.
             In primul rand , se remarca prezenta unui fir narativ :comisul Ionița care se opreste la han aude despre povestestea unui om care a fost nedreptati  cu privire la o parcela de pamant si ca judecata nu se incheiase . Comisul spune ca in cazul in care Voda nu va face dreptate in acest caz in va pofti pe el sa ii pupe iapa nu departe de coada .Iar  boierul se amuza auzind acest lucru.
             In al doilea rand, modurile de expunere sunt specifice unui text epic: naratiunea este prezenta cu rol in relatearea faptelor savarsire de catre personaje . Iar pe parcurs apare si dialogul ce confera dinamism si ofera viata personajelor .Acesta reprezinta o modalitate indirecta de caracterizare.
            Coroborand argumentele mentionate mai sus putem afirma ca textul acesta apartine unei opere epice.


243 4 243
Az
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters