Este o instituie lasata de Dumnezeu, o unire a doi oameni, printr-un angajament de viata, o promisiune, un legamant sacru in cadrul casniciei
institutie ? /:)
Da
,Familia este cuibușorul tutoror secretelor, buchetul dragostei, a tuturor împlinirilor, colțișorul necazurilor și floarea fericirilor.”

Răspunsuri

2014-11-08T12:13:41+02:00
Familia este formata din persoanele care iti sunt aproape indiferent de situatie, care te sprijina si te sustin. Acestea sunt rudele tale apropiate, dar la fel , pot fi parte din familia ta si persoane care nu au aceeasi legatura de sange cu tine, dar in schimb iti sunt alaturi in momentele dificile si se bucura alturi de tine in momentele de fericire.
2014-11-08T12:13:45+02:00
Formă socială de bază, realizată prin căsătorie, care unește pe soți (părinți) și pe descendenții acestora (copiii necăsătoriți). ◊ Aer de familie = fizionomie caracteristică, ansamblu de trăsături comune unui grup de persoane înrudite prin sânge.Nume de familie v. nume. 2. Totalitatea persoanelor care se trag dintr-un strămoș comun; neam, descendență. ♦ Familie de albine = totalitatea albinelor dintr-un stup, alcătuită din matcă, albine lucrătoare și trântori. 3. Fig. Grup larg de oameni, de popoare etc. cu interese și idealuri comune.