Răspunsuri

2014-11-08T10:07:31+02:00
Reteta de Haioase (reteta ardeleneasca)este inscrisa de Doina Eugenia Munteanuin concursul culinar al lunii februarie 2014.

Ingrediente:
400 gr osanza de porc, data prin masina de carne
200 gr faina
1/2 kg faina
3 galbenusuri
3 linguri ulei
4 linguri otet
o priza sare 
apa minerala cat cuprinde

Mod de preparare:

Osanza se framanta cu faina si se imparte in trei. Se face un aluat vartos din 1/2 kg faina, galbenusuri, ulei, otet o priza sare si apa minerala cat cuprinde. Se intinde aluatul cat subtire, se unge cu osanza si se impatureste de trei ori. Se inveleste cu un servet umed si se lasa in frigider pana a doua zi.
A doua zi se intinde o foaie de grosime potrivita, se taie in patrate de 4x4 sau 5x5, se pune gem sau rahat si se coc la foc potrivit.
da sa aiba si unpic de rima
adica
o reteta haioasa si sa sa aiba si un pic de rima
nu inteleg ce inseamna rima
adica sa faci rima