Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-05T15:56:59+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
In opinia mea,fericirea este unitatea fundamentala care il caracterizeaza pe om deoarece aceasta il face pe om sa fie intr-o buna intelegere cu aproapele si ii uneste pe oameni.
In primul rand,fericirea este un element intalnit in opera lui Ioan Slavici,"Moara cu noroc",dar in acest caz este vorba despre o fericire trecatoare deoarece odata cu mutarea familiei lui Ghita la han,acesta devine un om ursuz,se indeparteaza de familie si uita de fericirea de care avea parte alaturi de familia lui pana sa nu ajunga la han.Aceasta fericire se atenueaza deoarece influenta negativa a lui Lica il face pe Ghita sa devina un om asemenea lui:rau,mincinos,ba chiar si ucigas in finalul nuvelei.
In al doilea rand,fericirea in romanul Ion de Liviu Rebreanu are ca scop nu fericirea manifestata intre oameni ci fericirea manifestata pentru pamanturile primite de catre Ion de la Vasile Baciu.Aceasta fericire este tot una temporara deoarece dupa ce este pe deplin fericit ca a obtinut pamanturile lui Vasile,fericirea lui Ion se deplaseaza catre impacarea cu Florica,care era casatorita cu George Bulbuc.Aceasta fericire ii va aduce inevitabilul sfarsit,iar din perspectiva personajului Ion putem observa ca fericirea ambitioasa nu este de durata si are consecinte pe masura.
In concluzie,fericirea fiecaruia dintre noi sa se manifeste in mod rational,sa nu fie o fericire care tinde spre un ideal ambitios asemenea celor doua personaje ci sa fie una simpla care sa se manifeste prin reusite sau prin relatia cu alti oameni.
29 4 29
asta da raspuns,ms mult
nu ai pentru ce...si alta data cu astefel de subiecte daca te pot ajuta