Răspunsuri

2014-11-07T19:51:31+02:00
Se rezolva cu suma Gauss.
Trebuie adunat primul cu ultimul numar, inmultita suma cu nr de numere, si totul supra 2, deci inseamna:
a)(1+2013)*2007/2-[(2+2012)*1006/2]=2007*1007-1007*1006=1001
b)(1+2013)*2013/2-[(1001+2012)*1012/2]=2013*1007-2013*1006=2013

Sper ca te-am ajutat! :)

???
a)(1+2013)*2007/2-[(2+2012)*1006/2]=2007*1007-1007*1006=1001
b)(1+2013)*2007/2-[(1001+2012)*1012/2]=2013*1006=2013
cred ca te am ajutat
nu mai copia de la altii! din moment ce deja s-a raspuns la fel nu e nevoie sa mai zici si u acelasi lucru
2014-11-07T20:02:12+02:00
A)1+3+5+7+.......+2013
s=[(1+2013)xnr. termeni]:2
nr. termeni=(2013-1):2+1
                  2012:2+1
                 1006+1
                  1007
s=[(1+2013)x1007]:2
s=(2014x1007):2
s=2028098:2
s=1014049

2+4+6+......+2012
s=[(2+2012)x nr termeni]:2
nr. termeni=(2012-2):2+1
                  2010:2+1
                    1005+1
                   1006
s=[(2+2012)x1006]:2
s=(2014x1006):2
s=2026084:2
s=1013042

1014049-1013042=1007