Răspunsuri

2014-03-05T15:02:15+02:00
Pai il scriem pe y in functie de x,respectiv z
Din prima 3y=17-2x care inseamna ca y=(17-2x)/3.
Din a 2-a e 3z=74-4y care inseamna ca z=(74-4y)/3
Si acum il scriem pe y din z in functie de x.deci z=(74-4*(17-2x)/3)/3
Inlocuim in prima
4x+(17-2x)*10/3+(74-4*(17-2x))/3
Si de aici este simplu calcul matematic.In afli pe x si folosindu-te de celalte 2 afli y si z.
4 4 4
  • Utilizator Brainly
2014-03-05T15:05:08+02:00
2x+3y=17 ⇒ 4x+6y=34, o aduni cu cealalta si rezulta 4x+10y+3z=74+34=108
3 5 3