Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-07T18:49:15+02:00
Toamna a venit tiptil, ca o hoata, si a furat zilele calduroase ale verii, vacanta copiilor si verdele copacilor. S-a impodobit in culori aramii si pornit pe dealuri ca sa coaca strugurii si sa scoata oamenii la arat si semanat. Apoi, toamna a inceput sa goneasca pasarile calatoare, a mers prin camarile gospodinelor si s-a bucurat de dulceturile din borcane si de legumele puse la pastrat pentru iarna. A pictat  copacii in culori de foc si a argintat iarba cu bruma creand peisaje mirifice. A chemat copiii la scoala cu un sunet de clopotel si s-a inveselit de harmalaia si glumele lor poznase. In sfarsit, fericita de toate cate le-a facut, intr-un iures de frunze, a plecat in graba, gonita de vantul cel rece care prevesteste iarna.

sau

- Buna, toamna, ai venit deja?, intreba frunza tremurand.
- Da, am venit... ii raspunse Toamna cu un glas bland.
- De ce ma picuri si ma ruginesti in fiecare an? 
-Frunza draga, rosti Toamna cu o suflare calda spre frunza, lucrurile pe pamant au o oranduire...
-De ce nu pot sa gust si eu fulgii de nea? se răţoi frunza? De ce, de ce , de ce? striga ea si se ingalbeni si mai tare.
- Tu vei dormi alaturi de suratele tale, vei tine de cald pamantului si, iti promit, anul viitor vei ajunge din nou in copac. Cand va veni primavara mugurul tau va pocni si vei fi mai frumoasa ca niciodata!
-Promiti? intreba frunza emotionata.
-Desigur, sopti toamna.
Frunza se lasa purtata catre pamant de palmele toamnei si adormi. Si incepu sa viseze ca incepe o calatorie fantastica.
1 5 1