Răspunsuri

2014-11-07T15:45:11+02:00
Caine - semivocala este i
deal - semivocala este e
iute - semivocala este i
leu - semivocala este e

caine - diftong (ai)
deal - diftong (ea)
iute - diftong (iu)
leu- diftong (eu)

!!Sunt aici sa ajut oamenii deci tu ai pus intrebarile astea pentru ca nu stii definitia semivocalelor si a diftongilor(nu sti ce sunt) asa ca uite :

Semivocalele-Semivocalele (numite și semiconsoane) sunt sunete care au atât proprietăți de vocale cât și de consoane. Din punct de vedere articulator și auditiv semivocalele se apropie de vocale, în general vocale închise. Din punct de vedere fonemic (în cadrul cuvintelor) semivocalele joacă rol de consoane și spre deosebire de vocalele propriu-zise nu pot forma silabe.Semivocalele formează împreună cu vocalele diftongi și triftongi, unele limbi precum româna și engleza având numeroase asemenea structuri vocalice.

Diftongii- În fonetică, diftongul este o succesiune de două sunete vocalice alăturate articulate în aceeași silabă, din care una este o vocală și cealaltă este o semivocală. O succesiune de trei sunete vocalice în aceeași silabă se numește triftong. În cazul în care două vocale învecinate fac parte din silabe diferite ele nu formează un diftong ci un hiat.Diftongii sunt clasificați după poziția vocalei în diftongi descendenți (dacă vocala este la începutul diftongului) și ascendenți (dacă este la urmă).
5 3 5
2014-11-07T15:58:26+02:00
Caine = cai-ne . "i" -semivocala . "âi" - diftong. Deal = deal. "e"- semivocala . "ea" -diftong Iute = iu-te . "i" - semivocala. " iu" - diftong Leu = leu. "e" - semivocala . "eu" - diftong.
2 4 2